Основні симптоми поломки двигуна

Симптоми поломки двигуна

Знання ще нікому не заважали, а тим більше, якщо вони про симптоми, які передують остаточної поломки двигуна внутрішнього згоряння вашого автомобіля. Адже заміна всього двигуна завжди буде набагато дорожче його капітального ремонту. Тільки своєчасно і правильно певні симптоми і несправності двигуна істотно дозволять вам заощадити значні кошти з оплати не тільки його ремонту, але знизять витрати на покупку необхідних запчастин.

Основні симптоми

Почнемо по порядку ви прийшли до свого автомобіля, вставили ключ запалювання, і повернувши його стали заводити двигун. І ось на панелі приладів загорілися значки попередження про несправності. Лампочки цих значків включаються тільки по команді, що надходять від електронного блоку управління двигуном, який, в свою чергу, отримує сигнали і дані від різних датчиків.

Індикатори оповіщення про несправності загоряються лише при появі великих відхилень від заданих параметрів в роботі двигуна. Вони вказують або про факт відмови, коли мотор так і не завівся, або велику ймовірність того, що з ним щось відбувається і відмова може відбутися в будь-який час.

Check сигналізатор

Найважливішими попереджувальними значками на панелі приладів, які сигналізують про несправності в роботі двигуна, є:

  • Check engine — несправність у двигуні;
  • Oil pressure low — знижений тиск масла;
  • Oil level low — перевірте рівень масла.

Якщо автомобіль завівся, а з моторного відсіку чутні різні вельми нехарактерні раніше звуки, такі як брязкіт, скрегіт, періодичні постукування, то це повинно вас сильно насторожити і стати приводом звернутися до фахівця для точної діагностики несправності.

Ремонт двигуна автомобіля в автосервісі вам точно гарантований, якщо мотор при роботі видає непросто звуки, а сильний гуркіт і посилену вібрацію. Тут важливо не чекати коли стукіт вилізе назовні, постарайтеся відразу звернутися за діагностикою до кваліфікованих фахівців на СТО.

Як самому визначити чи потрібно ремонт двигуна

У ситуації, коли двигун автомобіля нормально працює і при цьому він не видає неприродних шумів, а індикатори несправностей на панелі приладів не світяться, то варто періодично оглядати моторного відсіку і вихлопної труби. Особливо це актуально, якщо ваш автомобіль пробіг далеко за 200 000 км.

Сильні свіжі патьоки моторного масла на корпусі двигуна підкажуть вам, що про дірявих прокладках і деформованих сальники приводних валів. Наявність димчастого ширяння і їдких горілих запахів в моторному відсіку також є прямими симптомами, що говорять про необхідність майбутнього капітального ремонту двигуна.

Ознака ремонту двигуна

Одним з основних візуальних індикаторів наявності несправностей у роботі мотора є колір диму, що виходить з вихлопної труби. Так, чорний колір буде говорити вам про істотні несправності в газорозподільній або паливній системі двигуна.

Чорний дим з вихлопної труби

Сизий відтінок про погану роботу інжекторів і форсунок або про потрапляння масла в камеру згоряння від дірявих кілець поршневої системи.

Сірий дим з вихлопної труби

А ось яскраво виражений білий дим повинен вас попередити про прогорании поршнів або клапанів головки.

Білий дим з вихлопної труби

При появі вище перерахованих симптомів вам не доведеться задуматися, де зробити капітальний ремонт ДВС за доступними цінами, якщо ви вже на нашому сайті. Більш гідної пропозиції ціна — якість вам складно буде знайти.

Ми завжди запропонуємо, перш за все, зробити діагностику несправностей і тільки за її результатами буде прийнято рішення про обсяг робіт або про повне капітальному ремонті двигуна.