Названо найпопулярніший перший автомобіль

Назван самый популярный первый автомобиль россиян

Один з інтернет-майданчиків з продажу вживаних автомобілів став питанням — який автомобіль у російських водіїв був першим у житті. Результати опитування, в якому взяло участь понад п’ять тисяч людей, виявилися несподіваними.

Звичайно ж, лідером стала Lada: автомобілі цієї марки були першими у кожного п’ятого опитаного. Але на другому місці за популярністю виявилася марка BMW – такий автомобіль був першим у кожного сьомого опитаного (13%). На третьому місці – Audi, вибір 9% респондентів. До п’ятірки найпопулярніших марок першого автомобіля в Росії також увійшли Toyota та Москвич (по 6%).

Виявилося, що більшість росіян як перша машина віддали перевагу новому авто (57%). На другому місці за популярністю – автомобілі із середнім віком від трьох до п’яти років – їх обрали 18% респондентів. Найменш популярними виявилися старі автомобілі – від 10 років та більше. Такі були 11% опитаних.

При цьому більшість російських автомобілістів (47% респондентів) були готові витрачати на першу машину більше 500 тисяч рублів. Тільки 20% опитаних дозволила собі автомобіль дорожчий за 1,5 млн рублів.

Більшість автомобілістів-початківців вибирали машину з механічною коробкою передач (60%). Найпоширенішим типом кузова став седан його купував кожен третій. За ним слідують універсал (22%) та хетчбек (13%).

Найпопулярнішим кольором виявився чорний. Його обрала майже чверть респондентів. До трійки популярних у росіян кольорів також увійшли білий (16%) та сріблястий 15%. Найменше вибирали автомобілі помаранчевого (3%), коричневого (3%) та зеленого кольору (2%).

Цікаво, що кожному четвертому респонденту перший автомобіль подарували. При цьому жінкам автомобілі дарували частіше, ніж чоловікам. 78% купили його самостійно.

Більшість росіян розпочинали свою водійську кар’єру досить рано – у віці від 18 до 20 років (47%). Лише 9% автомобілістів уперше сіли за кермо у 30 років і пізніше.