Як підготувати автомобіль до автоподорожі

2024 року більше третини українців стали подорожувати частіше, ніж 2023 року. Про це свідчать різні результати опитувань. Як показало дослідження, 52% клієнта (260 осіб з 500 опитаних) провели зимову відпустку в Україні, відкривши для себе нові напрямки для подорожей. Опитані розглядають собі українські курорти й для літньої відпустки.

За даними досліджень, більшість українців, 73% (1168 осіб) хотіли б вирушити в подорож країною автомобілем. За даними “Держстату”, автомобілі у Україні мають 49% сімей. Кожен третій (29%) українцівин вважав за краще б здійснювати туристичні поїздки Україною своїм авто, а не поїздом.

6613ad4e5df14.webp

Травень – період активної підготовки до літніх відпусток. Вибір далеких локацій для подорожей зараз дуже обмежений: це стосується і популярних для українців європейських та азіатських напрямків. Тим часом більше 400 міст Україні відкрито, щоб прийняти мандрівників. Саме час познайомитися ближче зі своєю країною, відкривши нові великі міста і українські провінції. Напередодні сезону відпусток експерти розповіли, як підготуватися до дальньої поїздки.

Що зробити перед поїздкою

Перед початком подорожі необхідно заздалегідь подбати про технічний стан автомобіля, здійснити плановий технічний огляд. Наприклад, середня вартість діагностики авто в Україні, складе близько 1.5-2 тис гривень. До комплексної перевірки автомобіля входить огляд ходової частини, перевірка на справність гальмівної системи, контроль рівня технічних рідин, комп’ютерна діагностика електрообладнання автомобіля. Ці мінімальні вкладення дозволять заощадити сімейний бюджет при поломці автомобіля у подорожі.

Найчастішою поломкою в далеких подорожах є сигнал індикатора двигуна «Check engine», що загорівся, який означає, що в роботі двигуна або автоматичної трансмісії виявлена ​​помилка. В першу чергу треба перевірити запобіжники. Схеми запобіжників для всіх марок авто можна знайти на сайті https://avtoskhemy.com. Там не важко розібратись.

Серед поширених неполадок у поїздках: проблеми паливної системи, розряджений акумулятор, несправність гальм, перегрів двигуна або проблеми із запуском двигуна. Експерти радять перевірити ці технічні вузли перед поїздкою.

Після перевірки технічного стану автомобіля, можна зайнятися питаннями комфорту в майбутній поїздці та придбати необхідні аксесуари, які вирішать низку актуальних питань автомандрівників.

6613ad42ef7bb.webp

Що взяти у подорож

Невід’ємним попутником у поїздці на автомобілі стане компактний набір інструментів та портативний насос для підкачування шин. Ці аксесуари мають бути у багажному відсіку кожного автовласника. Щодо додаткових аксесуарів, варто звернути увагу на автобокси для даху, які дозволять збільшити простір для перевезення речей. Вартість додаткових багажників починається від 15 тис. рублів, при цьому необов’язково розглядати новий аксесуар, можна придбати бокс або взяти його в оренду.

Поліпшити враження від довгого шляху допоможе автохолодильник. Аксесуар дозволить запастися продуктами в дорогу та зберегти їх незалежно від температури за бортом автомобіля. Вирушаючи в далеку подорож всією сім’єю, варто задуматися і про придбання сіток для бокового скла. Аксесуар дозволить створити тінь в автомобілі, що є особливо актуальним для поїздок у літній період. Ще одна альтернатива зі схожими функціями – сітки на бічні стекла, що надягаються на верхню частину задніх дверей, вони не заважають відкривати вікна і перешкоджають попаданню комах у салон.

Якщо мова про сімейну поїздку, то забезпечити комфорт пасажирам, які подорожують на задньому сидінні, можна за допомогою органайзера, закріпленого на спинці переднього сидіння. Ціни на органайзери також низькі. При належній підготовці подорож на автомобілі до обраного курорту може стати економічно вигідною і комфортною, а програма автотура насиченою і незабутньою.

6613ad38c566f.webp

«Автоподорожі – альтернатива комплексним турам. Поїздка автомобілем дасть більше свободи у виборі напрямку та дозволить туристам самостійно прокладати маршрути для повноти вражень. Щоб відпочинок приніс задоволення, а не стрес та незаплановані витрати, власникам авто необхідно комплексно підходити до підготовки подорожі та подбає про технічний стан автомобіля».