Що потрібно знати водію-початківцю

Як правило, будь-якому новачкові, навіть тому, хто має дуже престижну іномарку, перш за все необхідно впоратися з власною перепоною психологічного характеру і визнати себе недосвідченим водієм. Більше того, варто відзначити те, що будь-які спеціальні знаки дозволять іншим бути обережнішими. До того ж таким чином оточуючі будуть менш сприйнятливими до ваших невмілих дій, однак від відповідальності такий хід ніяк не звільняє.

Продовження навчання

Ні для кого не секрет, що будь-які навіть найкращі автошколи вчать своїх «підопічних» лише першим та загальним навичкам керування. Саме тому перш ніж почати освоювати досить інтенсивний рух, властивий місту, малодосвідченому водієві рекомендується докладніше вивчити власний автомобіль.

Слід врахувати той факт, що завдяки їзді в малолюдних місцях можна чудово здійснити вироблення вміння відчувати всі тонкощі авто, рух заднім ходом, розвороти, гальмування в екстрених ситуаціях та багато іншого. Так, ви зможете найвправніше справлятися з найскладнішими ситуаціями на дорозі. Крім того, за потреби можна взяти додатково уроки у інструктора, маючи вже власне авто. Саме так можна пристосуватися до складнішої їзди.

Найгірший ворог — самовпевненість

Далеко не всі знають, що ймовірність аварій зростає в рази після пробігу перших семи тисяч кілометрів. Цей момент настає саме тоді, коли обережність разом зі страхом змінює завзята самовпевненість.

Зазвичай, після того, як новачки освоюють авто та дорожній рух загалом намагаються довести, що вони знають усі і таким чином самостверджуються. Набагато частіше, проявити агресивний стиль їзди та інші «фокуси» прагне молодшого покоління, за що потім розплачується власним життям. Саме тому, щоб уникнути автомобільних трагедій, важливо відкинути самовпевненість і бути вірними обережності.

Повний спокій

Дуже важливими правилами є прояв спокою та зосередженості. Саме така поведінка має виховувати будь-який водій із перших етапів водіння. Завдяки спокою можна повною мірою контролювати власні емоції, що дуже важливо. У жодному разі не рекомендується робити невиправдані різкі жести, припускатися помилок і, звичайно ж, зіткнення.

Дотримання рядності

Недосвідчений водій повинен зводити до мінімуму всі перебудови на дорозі, де спостерігається великий потік транспорту. Важливо зайняти ряд і рухатися при цьому, не забуваючи дотримуватися дистанції та інтервалу. Будь-які жести під час керування авто необхідно здійснювати в акуратному темпі, без різких рухів. Навколишні повинні розуміти, в який бік ви хочете повернути або розвернутися.

Про пасажирів

Під час перших самостійних поїздок вкрай небажано брати із собою пасажирів. Через присутність людей у ​​салоні, водій відволікатиметься і не приділятиме належної уваги дорозі.

Кілька слів про взаємну впертістьКілька слів про взаємну впертість

На жаль, взаємна впертість виникає дуже часто під час перебудови чи інших серйозних ситуаціях. Однак недосвідченим водіям рекомендується поступатися хоча б спочатку, навіть якщо в пробці доведеться простояти більше часу. Так, ви убезпечите себе. Якщо ж дорогу поступаються вам, необхідно висловити свою подяку будь-яким невимушеним жестом.

Одне з найважливіших – пішоходи

Як ви знаєте, ризик збити пішохода дорівнює сімдесяти відсотків виходячи зі статистичних даних. Це дуже великий показник і ще раз говорить про те, що до пішоходів потрібно бути дуже уважними. Більшість намагаються швидко перейти дорогу на червоний, поки немає авто або зовсім не звертають уваги на знаки, що дуже сумно.

Тут потрібно проявляти пильність водіям, особливо початківцям. Проте існує чимало моментів, де все списується на справжню неуважність самих водіїв. Це ще раз свідчить про те, що обережність, дотримання правил дорожнього руху і, головне, контроль своїх емоцій захистить будь-якого недосвідченого водія від ненависних аварій.